sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Kellohame heilahtaa, mekot jouluksi!

It's christmas time!

Joululahjoja en jaksa tänä vuonna stressata, on muutakin mielen päällä. Hyvään ruokaan aion silti satsata, ja reseptit pyörivät mielessä yölläkin. Sinappia ja rosollia ainakin täytyy tehdä, ja laatikoita tekisi mieli myös tehdä. Imelletty perunalaatikko houkuttelee myös, sitä en koskaan olekaan valmistanut. Oman lapsuudenkodin jouluperinteisiin kuuluivat hyvän ruoan lisäksi joulusauna aattoaamuna ja joulurauhan julistuksen katseleminen ja kuuntelu televisiosta, sen jälkeen syötiin ja iltapäivällä käytiin joulukirkossa ja illalla ennen mahdollisen pukin saapumista käytiin haudalla viemässä kynttilöitä. Ajan kuluessa osa näistä osasista vaihtoi paikkaa, osa poistui kokonaan muiden juttujen tieltä. Tänä jouluna kaikki onkin sitten ihan toisin, täytyy luoda kokonaan uusi traditio jota noudattaa. Perinteet on kuitenkin tärkeitä opettaa lapsillekin, on mukavaa kun joihinkin asioihin liittyy ne tietyt jutut joita odottaa.

Joulu on aina ollut lempijuhlani ja harmittaa, että joulu on monelle vain se aatto vaikka joulun aika on paljon laajempi käsite, oikeasti se alkaa adventista ja kestää tammikuulle asti. Meillä joulukuusi koristeltiin joulukuun ensimmäisenä päivänä tänä vuonna ja koristeet asettuivat paikoilleen kotiin samoihin aikoihin. 

Joulu aattoineen ja joulupäivineen on aikaa jolloin pukeutumiseen panostetaan enemmän, silloin ei pöytään mennä verkkareissa eikä välttämättä farkuissakaan. Ainakaan meillä. Ja kyllä se syvälle on iskostunut, että jouluna kuuluu laittaa parempaa päälle. Mekkoihmisenä olen erityisen onnellinen nyt kun sain kaappiini kaksi uutta ihanaa mekkoa jouluksi Miss Windy Shopilta. Näiden kanssa sopii hyvin paksut sukkahousutkin ja neuletakki käsivarsia suojaamaan.


Magenta Damask Maria juhlamekossa on 3/4 hihat, joten sillä pärjää ihan hyvin talvellakin, runsaasta alushameesta on iloa ulkonäön lisäksi lämmön antajana. Villasukkien tehokäyttäjänä puin mekkojen kanssa anopin kutomat mustat pikkusukan tyyliset neulesukat.



Magenta Damask Maria mekossa on kaunis sweetheart -pääntie ja kankaassa on upea damastikuviointi. Kangas on kauniisti kiiltävää satiinisidoksella kudottua puuvillaa (97%, 3% elastaania). Elastaanin takia kangas on kiitollisen joustavaa, joten se mukautuu kauniisti vartalon muotoihin. Yläosa on kokonaan vuoritettu joten sekin antaa puvulle ryhtiä. Vyötäröllä on irrotettava samasta kankaasta tehty vyö. Helma ei ole täyskello ja yhtäkkiseltään näyttää, että sen pituus jää polvien yläpuolelle mutta kyllä se oikeasti polven alapuolelle menee. Valitsin mekot juuri sillä kriteerillä, että helman täytyy olla pitkä. Polven yli menevä helma sopii minusta vartalolleni parhaiten. Tämän mallisia mekkoja saisi olla valikoimissa enemmänkin, erityisesti pitkät hihat ja sweetheart kaula-aukko ovat mieleeni, mekon helma voisi olla täyskello. Mitä enemmän kangasta sitä paremmalta mekko näyttää päällä. Magenta Damask Maria mekko on pluskoon mekkomalli, jonka kokotaulukko alkaa koosta L päättyen kokoon 6XL. Koko ei siis ole esteenä jos mielit tätä mallia itsellesi. Miss Windyn lämmin ja ystävällinen asiakaspalvelu auttaa varmasti löytämään oikean koon jos itse et ole varma mikä koko sinulle on juuri sopivin. Itsekin olen monen koon summa, joten kokoa täytyi vähän sumplia. Kohdallani päädyttiin kuitenkin astetta pienempään kokoon rinnanympäryksen mukaan, muutoin se olisi ollut liian löysä isommassa koossa. Etuna oli tietenkin mekon joustava kangas, muutoin olisi pitänyt miettiä uudelleen sopiva koko. Rinnanympäryksen lisäksi kokoon vaikuttaa vyötärönympärys ja toki vähän myös kädentien leveys.


Tässä kuvassa pistän jalkaani äidin äidin huopasaappaita. Näissä ei varpaat palele, vaikka laittaisi paljaat jalat pakkasella saappaisiin. En ole näitä aiemmin käyttänyt mutta otin ne nyt itselleni säilöön, ehkä uskaltaudun myös käyttämään. Pelkään siis niiden kuluvan tai menevän rikki. On näissä kuitenkin ihan kuminen ulkopohja joten ihan huovalla  ei tarvitse maata koskettaa. Hankin uudet talvipohjallisetkin Feetlet -verkkokaupasta, että saan jalkapohjan oikeaan asentoon. Tykkään mukavuudesta niin vaatteissa kuin kengissäkin mutta jälkimmäisissä käy helposti niin, että jalan asento vahingoittuu jos käyttää liian "löysiä" kenkiä. 


Toinen mekoista on tämä iki-ihana Dolores Doll kellomekko. Tämä oli muuten se malli mistä haaveilin vajaa pari vuotta sitten, mutta silloin kuoseina taisi olla vain pallokuoseja, nyt vaihtoehtoja on enemmän. Mietin kyllä pari kertaa, että onkohan tämä Forest Friends -kuosinen se paras minulle. Onneksi silti päädyin tähän, koska tämähän on aivan ihana! Hieman murretut sinisen ja oranssin sävyt sopivat erittäin hyvin punasävyisiin hiuksiini. Löytyipä kaapistani juuri sopivan värinen neuletakkikin mekon sävyihin sopivaksi. Mekon kuosi tuo hymyn huulille.

Dolores Doll mekossa on täyskelloinen helma (pyörii kauniisti!) joka 50-luvun tyylille uskollisesti ulottuu noin puolipohkeeseen tai vähän yli riippuen käyttäjän pituudesta. Miss Windy Shopin sivuilla lukeekin, että tämä malli on ehdottomasti suosituin koska se sopii oikeastaan mille tahansa vartalotyypille ja tässäkin on naisellinen sweetheart-pääntie. Mekko on suunniteltu korostamaan vyötärölinjaa ja runsaalla tyllialushameella saa korostettua tiimalasivaikutelmaa. Kauniit rypytetyt hihat voi asetella joko olkapäitä peittämään tai laskea ne hieman alemmas. Yläosassa on kaksi isoa nappia koristamassa pääntietä. 


Pakettini sisälsi myös pitkän mustan tyllialushameen, joka sopii mekkoon kuin mekkoon, toki nämä mekot näyttävät hyviltä ilman alushamettakin mutta olen superonnellinen saadessani vihdoin ihka oikean fiftarimekoille suunnatun alushameen itselleni, se on niin runsas että sitä voisi käyttää yksikseenkin. 

Jos et vielä ole ikinä vieraillut Miss Windy Shopissa, tee se nyt! Verkkokauppa on täynnä ihanuuksia. Valikoima käsittää mm. mekot, hameet, tyllialushameet, asusteet ja nyt uutuutena myös alusvaatteet korsetteineen ja sukkanauhoineen! MWS:n valikoimaa on esillä myös Instagramissa ja Pinterestissä. Miss Windy Shop puhuu naiseuden puolesta - ajatuksena on, että kauniit vaatteet ovat kaikenikäisten ja -kokoisten naisten oikeus. Miss Windy Shopissa halutaan, että tuotteensa saavat käyttäjänsä tuntemaan olonsa hyväksi – ja mikä tärkeintä, tuntemaan olonsa Naiseksi!


Kaupallinen yhteistyö Miss Windy Shop






1 kommentti: