keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Tekemäni stailaustestin lopputulos


Jokin aika sitten kerroin kokeilleeni netissä tehtävää pikastailaustestiä, Dress Like Marien sivuilla. Testin tehtyä sain sähköpostitse noin vuorokauden sisällä vastauksen, joka koostuu kolmesta asukokonaisuusvaihtoehdosta. Näihin kokonaisuuksiin sai itsekin vaikuttaa ehdottomalla omia lemppareita heidän valikoimistaan, toki he sitten karsivat pois sellaiset vaatteet jotka eivät testin perusteella kantajalleen sovi. Minä valitsin valikoimista tämän tunikan ja onneksi stylisti oli kanssani samaa mieltä. Tässä yhdistyy monta juttua joista pidän, mm. kaunis väri, erikoinen värjäys ja kivoja yksityiskohtia kuten kahden eri kankaan yhdistelmä ja hauska tasku. Yläosan kangas on joustavaa ja sama vaate sopii monen kokoiselle vartalolle. Hieman tuo yläosan kangas on kyllä turhan paljastava, eli läpi kuultaa kaikki oman silmän vikakohdat. Tämän tunikan kanssa kannattaa lisäksi valita alusvaatteet tarkoin, jos ei halua liivien pitsien ja leikkausten näkyä läpi, eli mitä tukevammat ja neutraalimmat alusvaatteet sen parempi.

Kankaan suhteen minulla oli pieni epäilys, että se saattaisi nukkaantua nopeasti mutta Dress Like Marien ystävällinen asiakaspalvelija vastasi pohdintaani, että hänellä on ollut vaate pitempään käytössä eikä pesujenkaan jäljiltä se ole nukkaantunut. Vaate on värjätty vaatteen kasaamisen jälkeen joten värjäysliemessä keittely näkyy mm. saumoissa. Ihmettelin ensin kuinka sauman ompeleet näyttivät niin kuluneilta mutta tuo värjäys on ilmeisimmin syypää siihen. Monestihan vaatteiden ompeleet muutoinkin muuttavat muotoaan kun niitä pestään. 

Tunikan yläosan materiaali on 95% viskoosia, 5% elastaania ja alaosa 100% tenceliä. Etsiskelin vähän lisätietoa tencelistä ja se on selluloosamuuntokuitu, jonka raaka-aine saadaan eukalyptuksesta. Tencelin valmistusprosessi on ekologisempi kuin muilla selluloosamuuntokuiduilla. Tencel ei rypisty helposti ja on materiaalina kauniisti laskeutuva. Se on luonnostaan antibakteerinen ja tuntuu pehmeältä ihoa vasten. Vaatteen ominaisuuksina nämä kuulostavat erittäin hyviltä.


Tunikan rinnalle valitsin mustat lämpötregginsit. Nämä on erittäin pehmoiset ja tuntuvat lämpöisiltä! Ihana ensituntuma, toivottavasti kestävät myös käyttöä. Minulla on muutamat thermolegginsit ennestäänkin ja osa materiaaleista on nukkaantunut ennen ensimmäistä pesua, se on kyllä harmillista koska vaate muutoin olisi hyvä ja toimiva. Toki nukkaantuneita voi käyttää esim. lenkkeillessä toisten housujen alla. Nämä mustat legginsit tuntuvat kuitenkin aika laadukkailta, pinta on kiiltävä ja sileä joten en usko niiden kulahtavan käytössä. Toivon ainakin, että saisin hyödyntää näitä vielä pitkään mekkojeni kanssa. Näissä on korkea vyötärö, mikä on aina plussaa istuvuuden ja mukavuuden kannalta, ja  tyyliltään  nämä tregginsit ovat vartaloa muotoilevat, joten masumakkarat saa silotettua piiloon.

Asusteiksi asukokonaisuuteen kuului tunikan mukana tullut kaupanpäällinen, kuviollinen siniruskea huivi sekä lisäksi erillinen ruskea tupsuhuivi. Koruksi valitsin pitkän korun jossa on kaktusriipus Stylisti valitsi alunperin asuun hippityylisen korun, joka oli kyllä kaunis ja tykkäsin siitäkin, mutta halusin silti vaihtaa sen hieman hillitympään vaihtoehtoon. Kaktuskorun keskellä on turkoosi "kivi" joten se sopii hyvin tunikan turkoosiin väriin. Huivit on ihanan monikäyttöisiä ja niille on kyllä käyttöä aina. Huivit ovatkin aina kuuluneet vaatekaappini sisältöön. 
Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen saamaani asukokonaisuuteen. Kaikki sen osat ovat monikäyttöisiä ja niitä voi yhdistellä monella eri tavalla monien eri vaatteiden kanssa. Tunikan ihana sävy ja malli tuo vaatekaappiini kaipaamaani persoonallisuutta ja lämpötregginsit ovat kuin taivaan lahja tällaiselle vilukissalle joka käyttää villasukkia joka päivä vuoden ympäri, toisinaan myös nukkuessa. Huiveille ja koruillekin löytyy aina käyttöä. 

Suosittelen lämpimästi tutustumaan Dress Like Marien valikoimiin jos kaipaat jotakin vähän erilaista vaatetta yllesi. Heidän ideologianaan on tuoda kauniita vaatteita kaikenkokoisille naisille tyylistä tinkimättä. 

P.S. Tunika löytyy myös roosan sävyssä, jossa se näyttää ihan sametilta! Kannattaa tsekata.


Kaupallinen yhteistyö | Dress Like Marie2 kommenttia: