torstai 27. joulukuuta 2018

MinimurujaMinimuru


Minikokoisia leivonnaisia ja muita makeita herkkuja. Kirja on tehty sekä englanniksi että suomeksi, reseptit on siis kirjoitettu kummallakin kielellä. En tiedä onko kirjaa tarkoitus levittää kotimaan rajojen ulkopuolelle vai mistä syystä tällainen tyyli on valittu. Tuohan tällainen tyylittely tietysti kirjaan persoonallista särmää ja lisää kiinnostavuutta.

Alkusanojen mukaan tämä kirja ei ole dieettikirja, vaan kirja joka tekee onnelliseksi. Raaka-aineiksi on valikoitu voita, sokeria, kermaa ja täysrasvaisia tuorejuustoja koska maku on tärkein. Minimurussa ilmentyy ideologia, joka käsittää paljon makua pienessä koossa, mahdollisimman vähän raaka-aineita, työvaiheita, vaivaa ja tiskiä.

Minileivonnaisista en niin perusta mutta kokeilemisenarvoisia reseptejä kirjassa kyllä löytyy. Alunperin kiinnostuin kirjasta juuri yksinkertaisten leivontatapojen takia ja halusin kokeilla miten pullat syntyy ilman nostatusta vartissa. Itsekin pyrin muokkaamaan mahdollisuuksien mukaan kaikkia reseptejä yksinkertaisemmiksi ja karsin raaka-aineita jos en pois niin ainakin pienemmiksi.

Keksit voi maustaa popcorneilla, muffinssit salmiakilla, raparperilla ja minttusuklaalla. Tuorejuusto tuo muffinsseihin sekä näköä että makua, ja nämä juustokakkumuffinssit lisään kyllä varmasti kokeiltavien reseptien joukkoon. Läpikuultavat minttu-ruusutikkarit ovat nekin todella somat ja näitä voisi kokeilla vaikka lasten suntymäpäiville. Makean ystävien mieleen olisivat varmasti myös hurmaavat suklaakuppikakut, vadelmakukkakuppikakut, mars-sipsikakkupalat, metsämarja-vaniljatäytetartaletit ja hasselpähkinä-kinuskipiirakkatikkarit.

Kirja antaa inspiraatioita leivontaan ja leivonnaisten koristeluun, ja kirjan lopusta löytyykin ohjeet artesaaniströsseleiden tekoon.

Minimuru on hurmaava leivontakirja, jonka ulkonäköön ja sisältöön on panostettu huolella. Kirja ilmentää tekijöidensä intohimoa leivontaa kohtaan.Emma Ivane, Noora Puisto
Docendo 2018