keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Naruranskikset!


 Uudet jutut kiinnostavat aina, ja vielä parempi kun niitä pääsee testailemaankin! Tykkään kokeilla, testailla ja inspiroitua asioista. Kasvispasta on houkutellut jo pitempään mutta oikeanlainen leikkuri vain on puuttunut. Nyt minulla on sellaisia jo kaksi. Tällä kertaa testasin Heirolin Julienne-kuorijaa, joka on kuin perunankuorimaveitsi mutta se leikkaakin yhden soiron sijaan useita kapeita suikaleita. Leikkuu onnistuu omien kokemusteni perusteella parhaiten kovista raaka-aineista, kuten porkkanasta. Silloin suikaleet ovat jämäköitä. Perunaa leikatessa leikkaustulos on ohuempi ja suikaleet takertuvat toisiinsa enemmän mutta syynä on luultavimminkin perunassa oleva tärkkelys. Porkkana taas itsessään on hieman kuivempi. Mutta, kumpainenkin raaka-aine toimi leikkurin kanssa hyvin. Testailin leikkuria jo aiemmin ja silloin paistoin suikaleet wokin tapaan pannulla. Toisen erän kypsensin öljyssä ranskalaisten tapaan. Naruranskikset olivatkin hauska juttu! Ohuet suikaleet kypsyivät nopeasti ja paistuneet suikaleet pysyivät rapeina vielä jäähtyneinäkin. Perinteiset ranskalaiset yleensä kun tuppaavat veltostumaan jäähtyessään.
 Naruranskalaisista saa tehtyä näyttäviä ruoka-annoksia ja perunan lisäksi niitä voi tehdä porkkanasta, bataatista, palsternakasta ja vaikka lantusta. Kunnon juurescocktail siis! Eikä sitä öljyäkään niin kovin paljon paistamiseen kulu. Neljän ison porkkanan ja kahden ison perunan paistamiseen kului öljyä noin 1-2 dl ja desin verran öljyä jäi paistamisen jälkeen jäljelle. Sekin vaikuttaa kulutukseen, että miten kauan paistuneista ranskalaisista öljyä valuttaa pois ennenkuin laittaa ne suolaukseen. Paistoin nämä paistokasarissa ja öljyä oli aika vähän, noin 1-2cm pannun pohjalla.




 |  Yhteistyö | 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti