lauantai 29. huhtikuuta 2017

Sydändonitsit


Munkit ja donitsit kuuluvat vappuun mutta monesti ne jää tekemättä kun ei haluta räpätä kuuman öljyn kanssa. Toisia saattaa mietityttää munkkien rasvaisuus vaikka itseasiassa jos lämpötilat ovat oikeat niin öljyä ei kovin paljoa kulu. Laskin kerran, että noin 20 pikkumunkin paistamiseen kului 0,5 dl öljyä. Mutta on myös toinen vaihtoehto. Donitsit voi myös paistaa uunissa - donitsipellillä. Heirolilta löytyy tavallisen donitsipellin lisäksi sydändonitsipelti. Taikina pursotetaan tai lusikoidaan vuokaan ja uuni hoitaa loput. 

Etsin netistä hyvältä tuntuvaa reseptiä ja löysin Painted by Cakes -blogista helpon ohjeen, ainoastaan sokerin määrän puolitin. 

3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
1 kananmuna
1 1/2 dl maitoa
1/2 dl rypsiöljyä

Voiteluun
25 g voita

Ensimmäisellä kerralla kun tein tällä ohjeella taikinasta tuli vähän liian jämäkkää. Nyt toisella kerralla laitoin maitoa reilut 1,5 dl ja taikinasta tuli parempi. Lusikoin taikinan minigrip-pussiin jonka kulman leikkasin auki ja sitten pursottelin taikinan kahteen sydändonitsipeltiin. Donitseja paistetaan n. 8 minuuttia 200*asteessa uunin keskiosassa. Kypsät ja kuumat donitsit voidellaan voilla.

Donitsit voi halutessaan kuorruttaa esimerkiksi sokerilla tai suklaalla. Sokeroi donitsit kuumina mutta suklaakuorrute kannattaa laittaa vasta kun donitsit ovat hieman jäähtyneet.
Sulatin lautasella 100 g valkosuklaata ja dippasin puolet donitseista suklaaseen. Ripottelin lopuksi suklaan päälle sokeriströsseleitä ja pakkaskuivattua vadelmarouhetta (Dr.Oetker).


Donitsipeltejä myyvät mm. Prima ja Heirol

| Yhteistyö |Ei kommentteja:

Lähetä kommentti