tiistai 25. huhtikuuta 2017

Lapsi askartelee: Niskatyyny


Kaipaatko äitienpäiväksi lahjaideaa jonka lapsi voi tehdä itse? Tässä on idea, joka on lapsen oma ja tuotoskin on lapsen itse tekemä. Esikoinen, 5,5v. halusi tehdä mummalle niskatyynyn. En tiedä mistä hän idean sai. Ehkä on kuunnellut mumman juttuja kipeistä hartioista. Lapsen mukaan mumma ainakin tulee tykkäämään lahjasta, ja niinhän hän  kovasti tykkäsikin.

Malli on lapsen ideoima. Sen piti olla sellainen "missä on päälle paikka", ei siis sellainen mitä itse ensin ehdotin eli pelkkä suorakaiteen muotoinen kappale. Minä autoin leikkaamisessa, koska huopaa on toisinaan hankala leikata, mutta ompelun suoritti lapsi itse. Taisi muuten olla ensimmäinen kerta kun lapsi mitään ompeli. Laittoi itse jopa langan neulansilmään. Täytteeksi laitoimme vanun puutteessa huovutusvillan jämiä. Koristelut tässä tyynyssä tein minä mutta toki lapsi osaa ne tehdä itsekin. Jälkiviisaana sanoisinkin, että koristeet kannattaa kiinnittää (liimata tai ommella) ennen kuin tyynyn ompelee kasaan. Silloin se on paljon helpompaa. 

Tässä lahjassa on oikeasti ideaa ja se tulee varmasti hyötykäyttöönkin. Kukapa äiti tai mummi ei ilostuisi lapsen tekemästä niskatyynystä! Työ on helppotekoinen ja se soveltuu eskari-ikäisillekin, tulihan se jo todistettua itsekin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti