lauantai 29. huhtikuuta 2017

Vaihtoehto simalle - ohje!

 Sima on hyvää mutta se sokerin määrä on niin kamala, että ihan päätä huimaa. Mietin, että eikö sitä voisi vähän kiertää, jotta sokerin määrän voisi pudottaa minimiin mutta maku säilyisi silti simamaisena. Ei auta kuin testata, sittenhän sen tietää. Niinpä laitoin sitruunasiirapin oleentumaan. Tarvitaan siis sitruuna ja sokeria, minä käytin intiaanisokeria mutta fariinisokeri tai muscovadokin käy.

Pese sitruuna ja viipaloi se ohuiksi kiekoiksi. Lado lasipurkin pohjalle vuorotellen sitruunaviipaleita ja sokeria. Käytin sokeria yhteensä noin 2 ruokalusikallista. Sitten vain kansi kiinni ja odotellaan. Jo vuorokauden sisällä sokeri alkaa sulaa ja muodostaa sitruunamehun kanssa liemen purkin pohjalle. Säilytin purkkia ikkunan välissä mutta sitä voi pitää jääkaapissa tai huoneenlämmössä. Ravistelin purkkia aina välillä, jotta kaikki maut irtoaisivat ja sekoittuisivat keskenään mahdollisimman hyvin.


Lisäksi tarvitaan pullo kivennäisvettä, sitruunasokeriliemi nimittäin kaadetaan kivennäisveden joukkoon. Muutaman sitruunaviipaleenkin voi pulloon tunkea mukaan. Näin syntyy kuplajuoma, jossa on hento simamainen maku. Itse tykkäsin kyllä, ja pikkuväellekin maistui. Sitruunasiirappia lisäämällä myös maku voimistuu.

Vappudrinkki syntyy simajuomasta, jääpaloista ja tyrnimarjoista. Nuo pienet keltaiset vitamiinipommit ovat kuin pieniä ilmapalloja! Makeampaankin simaan tyrni sopii hyvin, sen hapokkuus tasaa makeutta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti