tiistai 25. huhtikuuta 2017

Priimaa sen olla pitää

Kaunis design houkuttelee aina, on kyseessä sitten tuote, mainos tai pakkaus. Hyvä esimerkki hyvästä designista on nämä Prima:n maustepussit! Tuo hot pink tai fuksianpunainen on niin ihana väri! Minua kiinnostaa kaikki siinä värissä. Tai no ainakin melkein kaikki. Tilasin yhteistyön merkeissä Primalta mausteita ja muun muassa kurpitsansiemeniä. Tykkään napostella siemeniä, ja ne sopivat hyvin myös salaatteihin rapeutta ja tuntumaa antamaan. Monesti siemenissä on jo jokin mauste valmiina, mutta ne voi maustaa myös itse. Siemenet ja pähkinät paahdetaan kuumalla öljyttömällä pannulla pikaisesti ja mausteet kannattaa heittää pannulle koska kuumentuessaan siemenet ja pähkinät ottavat mausteet paremmin vastaan. 
Nämä Primalta tilaamani kurpitsansiemenet maustoin heidän valikoimista löytyvällä Croco Jack Rub Mix -maustesekoituksella. Minulla on kokkailuissani yleensä rento ote, eli maustan mututuntumalla. Mausteita ei tietysti saa olla liikaa mutta ei liian vähänkään. Pannulliselle siemeniä laitoin ehkä noin teelusikallisen mausteseosta. 

Priman valikoimissa on runsaasti erilaisia mausteita ja mausteseoksia. Löytyy suolattomia, gluteenittomia, laktoosittomia sekä vegaanisiakin mausteita. Itse suosin puhtaita raaka-aineita ja mausteseoksia joissa ei ole hiivauutetta tai natriumglutamaattia. Ihmettelen miksi niitä edelleen löytyy niin monesta paikasta vaikka asiaan ollaan kuitenkin jo monella taholla herättykin. Juuri eilen löysin kiinnostavan tuotteen ja otin siit heti selvää, ikävä kyllä tuote saa jäädä ostamatta koska siinä oli kumpaakin yllämainituista harmituksista. Sitäkin tuotetta mainostettiin "luontoäidin suosimana". Ei ihan mennyt markkinointi putkeen. Mutta näissä valitsemissani Priman mausteseoksissa ei hiivauutetta tai E621 ole!

Valikoimaviidakossa kahlatessani yritin etsiä jotakin tavallisesta poikkeavaa ja löysinkin muutamia. Yllä olevassa kuvassa on muutama erikoisempi mausteseos. Ylhäällä vasemmalla on aikaisemmin mainitsemani  Croco Jack Rub Mix -maustesekoitus, jossa on mm. ruusunterälehtiä. Lisäksi siinä on sipulia, kevätsipulia, paprikaa, suolaa, valkosipulia, persiljaa ja pippuria. Se opii lihalle, kasviksille ja linturuoille, sekä marinadeihin ja loistavasti lihan pintaan hierottavaksi. Minä olen käyttänyt sitä yleismausteen tapaan liha- ja kanaruoissa, ja sitten niissä kurpitsansiemenissä.

Ylhäällä oikealla on ihanantuoksuinen tomaattinen mausteseos, joka antaa mukavaa syvyyttä pastakastikkeeseen! Crazy Ivans Moon Blend -maustesekoitus sisältää tomaattia, oreganoa, ruohosipulia, sipulia, suolaa, basilikaa, sokeria, valkosipulia ja persiljaa.

Alakulmasta löytyy Green Point -maustesekoitus, jossa on appelsiinia, sipulia, paprikaa, persiljaa, valkosipulia, suolaa 15%, ruohosipulia, kehäkukkaa ja mustapippuria. Tätä ajattelin kokeilla kalalle, mutta myös kanaruokiin olen sitä käyttänyt koska mielestäni appelsiini sopii todella hyvin kanan kanssa! Tästä tuli muuten tosi hyvä dippikastike! Laitoin runsaan teelusikallisen mausteseosta täyteläisen kermaviilin joukkoon ja lisäsin hieman mustapippuria ja ripauksen paahdettua chilijauhetta. Jos mahdollista niin dippikastike kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä, jotta mausteet pääsevät kunnolla maustamaan kermaviilin. Dippailin dippiin porkkanoita mutta dippailuunhan nyt sopii melkein mikä vain. Vaikka sormet, jos ei muuta keksi - niin hyvää dippi kyllä oli!

| Yhteistyö |Ei kommentteja:

Lähetä kommentti