lauantai 29. huhtikuuta 2017

Pikkuväen vappukakku!


Koska leipominen ja leipomusten syöminen on niin kivaa, on hommiin ryhtyminen yleensä ihan yhtä antoisaa. Tällä kertaa inspiraationlähteenä toimi vappu, ja samalla halusin myös testata uusia välineitäni ja leivontatuotteita. Heirolin minivuoka on tosi soma, halkaisijaltaan vain 12 cm. En ehkä lähtisi yhtä näin pientä pelkästään tekemään mutta kun tekee ison kakun voi samalla kertaa tehdä yhden pikkukakkusen. Minikakku oli juuri sopiva kahdelle lapselle. Onneksi ehdin ottaa nämä kuvat koska vain pienen hetken kuluttua kuvaamisesta kakusta oli jälkellä vain murusia ja muutama nuoltu lusikka pöydällä. Oli se kyllä hyvää. Miksi muuten tällainen pienempi versio maistuu paremmalta kuin iso, vaikka raaka-aineet on identtiset. Ehkä somuus tuo lisämakua!
Juustokakkua tälläkin kertaa - koska se on niin helppoa ja hyvää! Sain Dr.Oetkerilta tuotenäytteitä ja niistä syntyi tämä kakku. Oikeasti kyllä heti kun näin raaka-aineet niin syntyi myös idea niiden jalostamiseen. Kakun pohjana on mysliä ja suklaata. Mutta ei ihan tavallista mysliä vaan mysliä jossa on poppareita! Vitalis Crunchy POP on Oetkerin uutuus, jossa täysjyvämyslin joukossa on poppareita. Hauskaa eikö totta! Sulatin myslin joukkoon tummaa suklaata ja siitä seoksta syntyi Vappukakkujen pohja. Täytteenä on Philadelphia-tuorejuustoa (maustamaton) ja kuohukermaa, pari liivatelehteä, sokeria ja sitruunasiirappia, niin ja päämakuna on vanilja. Minusta on jo pitempään tuntunut, ettei vaniljan makua saa enää millään konstilla maistumaan aitona ja no, vaniljaisena. Nyt sitten kokeilin käyttää Oetkerin Vaniljatahnaa. Siinä on runsaasti aitoa Bourbon-vaniljaa, ja se sisältää sekä vaniljansiemeniä että vaniljauutetta. Ja alkoipas vanilja maistua! Ihanaa, ja riittoisaa.

Kokeilin kakkuun ensimmäistä kertaa uutta ruohotyllaa tai spagettityllaa (Heirol). Suunnittelin käyttäväni sitä pääsiäisaiheiseen kakkuun mutta sainkin tyllan myöhemmin kuin oli tarkoitus. Mutta nyt kokeilu saikin inspiraation serpentiinista ja hyvältä näyttää "ruohot" vappukakussakin! Etsiskelin netistä tietoa millaista pursotettavaa ruohotyllalla yleensä pursotellaan mutta mitään selkeää linjaa en löytänyt ja päätin kokeilla, tulee sitten mitä tulee. Otin täytteestä osan sivuun ja pursottelin täytteestä "naruja" täytteen päälle. Hyvin toimi myös löysempi pursotettava. Toki jähmettymiseen vaikutti liivate, jota täytemassa sisälsi. Kun kakku oli hyytynyt jääkaapissa seuraavaan päivään koristelin sen popparimyslillä ja Oetkerin vadelmarouheella. Tuo vadelmarouhe on niin ihanaa myös. Se on siis pelkkää pakkaskuivattua vadelmaa, ei sokeria tai muita lisäaineita. Todella runsas vadelmanpunainen väri ja maku kuin tuoreessa vadelmassa, kunhan se saa oleentua kuten vaikka kakun päällä jonkin aikaa. 

Yhteistyössä  | Heirol
1 kommentti: