keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Perhoset lentää mekossani!


Tein nyt saippuasta kuplan meille näin, sillä lennellämme voimme pilviin päin... Tein mä oman pikku maailman, joka matkaan meidät vei...

Tai jotenkin noin se meni elokuvassa Iskelmäprinssi. Ihana elokuva! Minä niin rakastan 50-60-luvun musiikkia, autoja, vaatteita ja ja ja... Olen nytkin ihan fiiliksissä kun kirjoittelen tätä tekstiä. Kuuntelen samalla Youtubesta kyseisen elokuvan musiikkia. Toinen ihana on tämä Reijo Taipaleen Onnenmaa. Taisin sanoa saman juuri vähän aikaa sitten. Pienestä tytöstä asti olen haaveillut cadillaceista ja kellohelmoista, heinäladoista ja lavatansseista, haitarimusiikista ja kesäilloista. Joku sanoi joskus, että olen vanhana syntynyt. Viittasi nuoren ihmisen epätavallisiin kiinnostuksen kohteisiin. Toivottavasti omat lapsetkin oppivat tuntemaan sitä vanhaa kunnon musiikkia ja mennyttä aikaa. 
Sitä oikeaa fiftarimekkoa olen etsinyt, ja olenhan minä niitä löytänytkin mutta moni on jäänyt silti saamatta. Ensimmäisen kellohameeni taisin tehdä itse ala-asteen käsityötunneilla. Nytkin minulla on materiaalit tylleistä alkaen kellohameeseen kaapissa, on tainnut olla jo parisen vuotta. Eilen kaivoin ne esiin ja tuumailin varastossa olleista kankaista, että mistä sen voisin tehdä. Koeversion leikkasin ja testailin sitä eilen ylleni. Mutta valmiitakin saa, ja paljon hienompia kuin mitä itse osaisin tehdä. Onneksi kellomekot ovat pysyneet suosiossa, verkkokauppoja joista niitä saa on Suomessakin ihan kiitettävästi. Yksi niistä on Miss Windy Shop. Olen ihastellut jo pitkään heidän valikoimiaan, niin paljon, niin ihania mekkoja! Tykkään eniten polven ylittävästä helmasta ja erityisesti hihalliset mekot miellyttävät minua suuresti, MWS:n valikoimista vaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun. Ihan must-mekko minkä seuraavaksi tahtoisin olisi tämä Dolores Doll -mekko. Mutta tämä viimeisin mekkoseni on kuitenkin hieman erilainen, värinsä puolesta kiinnitin siihen huomiota. Vihertävän turkoosi sopii hyvin punertaviin hiuksiini ja mekon kaula-aukon malli sopii mielestäni itselleni paremmin kuin esimerkiksi venepääntie, jota monissa mekoissa esiintyy. Teal Green Butterfly Charlotte muutti asumaan luokseni! Harmittaa vain kun en ole päässyt ulkoiluttamaan häntä vielä. Missä ihmeessä se kevät ja aurinko oikein piileskelee? Taas sataa vettä ja räntää, ja kohta on vappu. Vappuna nyt vasta olisikin ihanaa ilotella kauniin puvun kera mutta taitaa olla tulossa taas kansitakkikeli. Sanoinkin tässä taannoin ystävälleni, että taidanpa tilata näitä kauniita mekkoja vaikka sitten vain kotimekoiksi. Eikös se olisi paljon mukavampaa siivota ja kokkailla korkkareissa ja helmat hulmuten. Vähän rokkenrollia soimaan ja pölyt saa samalla kyytiä!

Onneksi otin nämä kuvat sunnuntaina kun sattui aurinko pilkahtamaan pilvien väleistä. Kerrankin tuntui jopa lämpimältä. 
Kuvassa näkyvä perhosmekko on mukava yllä. Se on satiinisidoksella neulottua puuvillaa, jossa 97% puuvillaa ja 3% elastaania. Mekko on vartavasten Miss Windy Shopille suunniteltu. Siinä on edessä u-kaula-aukko ja selkäpuolella v-mallinen leikkaus. Mekossa on lisäksi taskut ja irrotettava vyö. Minä olen käyttänyt vyötä sekä hiuksissa että mekossa. Se ei siis ole perus soljellinen vyö vaan nauhamallinen pitkä kangasvyö. Selästä löytyy piilovetoketju. Oikean koon löytäminen tuottaa itselläni yleensä haasteita koska yläosan ja alaosan välillä saattaa parhaimmassa - tai pahimmassa - tapauksessa olla neljäkin kokoa eroa. Eli yläosaan minulle voi joistakin vaatteista mennä 40 tai S/M ja alaosaan lantion kohdille 44/XL. Tämän mekon valitsin koossa XL, ja se meni ylle ilman vetoketjun avaamista. Mekko istuu hyvin vyötärostä alaspäin mutta kuten tavallista yläosa jää hieman väljäksi. Toki siihen voi pienet korjausompeleet tehdä itsekin. Mekossa ei ole vuorta joten korjauksetkin onnistuvat suhteellisen helposti itsetehdenkin. 
Miss Windy Shop on verkkokauppa, jonka ajatuksena on alusta saakka ollut tuoda markkinoille kauniita ja naisellisia vaatteita kaikenkokoisille naisille. Heidän valikoiman tyylissä näkyy voimakkaasti vintage, pin-up, fiftarityyli ja vanhanajan glamour. Miss Windy Shop panostaa laatuun ja asiakkaiden mielipiteet ja kommentit ovat heille erityisen tärkeitä, siten valikoimiakin osataan muokata yhä enemmän asiakkaille sopivaksi. MWS:n seuraava tavoite on kansainvälistyminen, ja sehän onnistuu tänä päivänä helposti kun netti ja verkkokauppa ei rajoita myyntiä vain tiettyyn paikkaan. Mekkojen ja hameiden lisäksi valikoimista löytyy tyllihameita, paitoja, toppeja, housuja, vöitä ja sukkahousuja.

Tuotteet lähetetään ihanissa vaaleanpunaisissa laatikoissa, jotka piristävät kyllä varmasti jokaisen vastaanottajan mieltä! Niin ja ilman postikuluja! Tilaus saapuu yleensä jo parin päivän sisällä tilauksesta. Nopeaa palvelua siis.

Miss Windy Shop löytyy myös Facebookista ja Instagramista!


| Blogiyhteistyö |Ei kommentteja:

Lähetä kommentti