keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Yksinkertaista askartelua!

 Askartelun ei tarvitse olla vaikeaa, eikä askarteluvälineisiin ole pakko tuhlata rahaa. Perustarpeilla pääsee jo pitkälle. Kuvioleikkurit ja stanssauslaitteet ovat hauskoja ja niillä saa leikattua pikkutarkkoja kuvioita, mutta melko monet kuviot voi leikata myös itse saksilla tai mattoveitsellä. Kunhan on tarkka ja huolellinen niin käsin tehden pystyy melkein mihin tahansa. 

Toisinaan itseäni jopa vähän ärsyttää, että pitäisi olla kaikenlaisia välineitä ja tarvikkeita. Ja toisinaan tuntuu siltä, että tuo tarvikepaljous syö ihmiseltä luovuutta ja mielikuvitusta. Mutta tottakai asioilla on aina myös se toinen puoli, toki itseltänikin löytyy kaikenlaisia välineitä ja laatikot pursuaa valmiita paperikoristeita ja niitä on kiva käyttää askarteluprojekteissa. Tykkään silti kuitenkin myös kokeilla tehdä asioita itse, omalla tavallani. On hauska kokeilla DIY-ideoita ja testata pääseekö käsin itse tekemällä samaan lopputulokseen kuin jokin mikä on tehty esimerkiksi laitteen tai apuvälineen avulla.

Saksien, liiman, viivoittimen ja kynien lisäksi lukisin perustarvikkeisiin myös leimasimet. Leimasinmusteet ovat todella monikäyttöisiä ja leimata voi paperin lisäksi myös muillekin pinnoille. Leimasinkuvia voi värittää ja kuviot voi leikata paperista irti ja kiinnittää toisaalle. Myös erilaisilla koristeteipeillä (esim. washi) saa kivan lopputuloksen helposti. 

Me Paperillablogissa ideoimme tällä kertaa helppoja paperiaskarteluita, joista selviää perustarpeilla. Minä tein paperikoristeita pääsiäisteemalla risukranssiin. Sinililat kukkaset on leikattu omalla kaavalla vesiväreillä maalatusta ohuehkosta paperista, jonka toinen puoli on valkoinen. Kukat on kiinnitetty paperinaruun ja kukkaset toisiinsa pienillä metallilangan pätkällä. Lisäksi leimailin pääsiäistervehdyksen ja höyheniä ekokartongille ja leikkasin ne irti. Sitten koristelin kranssin näillä leimatuilla ja leikatuilla koristeilla ja lopuksi laitoin muutaman valkoisen höyhenen muiden koristeiden lisäksi kranssin oksien väleihin.
Hyvää Pääsiäistä & Tekemisen Iloa!4 kommenttia:

 1. Yksinkertainen on kaunista. Ihana kranssi. Hyvää pääsiäistä.

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä tosi kivalle! Olen samaa miletä, että askarteluun ei tarvitse tuhlata paljon rahaa. Usein jo kotoa löytyneistä tarvikkeista saa kivoja juttuja aikaiseksi. Hyvää pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kun pitää silmät auki niin askartelumateriaaleja löytyy melkein mistä vain. Hyvää pääsiäistä!

   Poista