lauantai 22. huhtikuuta 2017

Lotta Jansdotter


Lotta Jansdotter toteuttaa unelmaani. Joo, ei saa olla kade. Mutta jos ihan pikkasen vaan. Lotta on designer, joka suunnittelee tuotteita ja kuoseja, ja kuoseja tuotteisiinsa. Lempivaatteita -kirja pitää sisällään ajattomia vaatteita, jotka ovat myös helppotekoisia. Yksinkertaisia malleja ja muotoja. Hameita, jakkuja, housuja, toppeja, kafkaaneja, tunikoita, mekkoja. Lyhyitä ja pitkiä. Yhteensä 5 peruskaavaa, koossa XS-XL. Lisänä laukkuja, huiveja ja koruja. 

Vaikka kirjan mallit ovat muodoiltaan melko tavallisia - ehkä niissä on havaittavissa samoja piirteitä kuin Marimekon vaatteissa - on niissä silti tietynlaista persoonallisuutta ja boheemiutta. Malleissa on käytetty pääsääntöisesti eripaksuisia puuvillakankaita, mutta myös muita luonnonkuituja. Sama malli saa ihan uuden ja erilaisen ilmeen kangasta vaihtamalla. Mallit on tehty muunneltaviksi ja pituutta muokkaamalla saa luotua lisää vaihtoehtoja.

Kirjan teksti on kirjoitettu persoonallisella tyylillä tarinamuotoon. Tekstin mukana päästään tutustumaan designerin elämään, ystäviin, perheeseen ja hänelle merkittäviin paikkoihin kuten Ahvenanmaahan, josta hän on kotoisin. Nykyään Lotta Jansdotter asuu  New Yorkissa.LEMPIVAATTEITA
WSOY 2017


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti