lauantai 8. huhtikuuta 2017

Rai, Rai!

Tänä vuonna kylvin rairuohoja vähän sinne tänne. En sentään keskelle keittiönpöytää kuitenkaan, vaikka lapsi jossakin sellaisenkin tavan oli nähnyt. Kuulemma ruokapöytään laitettiin ensin lautaset ja sitten kylvettiin koko alalle siemeniä ja kun ruoho kasvoi, oli kuin olisi nurmikolla syönyt. Hmmh. Olisiko jostakin lastenohjelmasta sitten jäänyt mieleen... Minä pysyttäydyin nyt kuitenkin laseissa, vadeissa ja tuikkukipoissa. Ajattelin, että voisi olla hauska juttu kylvää siemenet värikkäisiin lasituikkuihin ja lasten omat päätyivätkin punasävyisiin sellaisiin. Ruoho niissä on venähtänyt kolmessa päivässä yli 10 cm korkuisiksi. Lapset ovat niitä niin innolla kastelleetkin.
Omat ruohoni kylvin isoon laakeaan lautaseen ja pariin kirkkaaseen lasiin. Laseista näkyy hauskasti mullan seassa kiemurtelevat juuret. Kylvimme siemenet viime viikonloppuna ja esikoinen on laskenut päiviä ja kysellyt koska ne ruohot alkavat kasvaa. Hyvin se vain piti - onneksi - paikkansa, mitä ohjeissa sanottiin, että viiden päivän kuluttua itäminen alkaa. Ja vaikka ruohoja ei mullan päällä näkynytkään niin juuria oli jo paljonkin näkyvissä.
Laitoin laseissa kasvaneet ruohot kokeilumielessä ikkunoiden väliin, josko kestäisivät siellä vähän viileämmässä ilmassa. Ja hyvin ovat pärjänneet. Multakin pysyy pitempään kosteana. Tuonne ikkunalasien väliin onkin kiva tehdä koristeita ja somistuksia kun ovat siellä sitten turvassa lapsien ja kissan tutkailuilta. Ja näyttäähän se kaiken lisäksi kivalta!

Hyvin kasvaa!
Laitoin muutaman koristemunan ja sinisiä tipuja vadin reunalle. Oikeastaan en ole värikkäiden tipujen ystävä, keltaisiahan niiden pitäisi olla. Mutta kun muinoin Tiimarin alesta sai niin halvalla kaikkea niin ajattelin ostaa paketillisen jokaista väriä. Somia nuokin ovat, ja sopivat hyvin meidän nykyiseen sinisävyiseen keittiöön.

Pajunkissojen sijaan koristeltiin nuo maljakossa jo jonkin aikaa olleet oksat. Niihin on kauniisti kasvanut lehtiä, kevään kunniaksi. En ole edes nähnyt pajunkissoja missään. Joskus helmikuun tietämillä niitä jossakin näkyi mutta nyt niitä ei pahemmin ole näkynyt. Mutta mikäs pakko se on aina tehdä asiat samalla tavalla. Lapsi koristeli nämä oksat ja näillä mennään tämä pääsiäinen. Ehkä jos löydän pajunkissoja niin koristelen niillä sitten ulko-oven tähden.

Jokos olette koristelleet kodin pääsiäiskuntoon?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti